Dentistultau.ro: Vezi cabinetul | Vezi preturi | Programeaza-te online

Investim mereu in tehnologie. Peste 3.000 de pacienti au ales sa se trateze la noi pana acum. De ce?


Acceptam si plata cu cardul. Plomba: de la 80 ron / Coroana portelan: de la 500 ron / Detartraj + periaj + polish: 250 ron

Ne gasesti in B-dul Mihai Bravu 64-88, Bl. P7, Sc 1, Parter, Ap 2, Interfon 02, Sector 2, Bucuresti. Vezi harta interactiva!

Servicii

Proteze dentare

Tipareste pagina Trimite prin email Lizibilitate Micsoreaza caracterMareste caractere

Proteze dentare
Proteze scheletate
Proteze acrilice partiale si totale
 
Protezele dentare reprezinta acele dispozitive care inlocuiesc niste dinti lipsa de pe arcada. Protezele pot fi de mai multe feluri in functie de numarul de dinti pe care ii inlocuiesc: pot fi totale (cand pe arcada nu se mai afla nici un dinte natural), sau pot fi partiale.
 
Tipuri de proteze
Protezele totale sunt confectionate din acrilat si se mentin in pozitie prin succiune (ca o ventuza) si prin adeziune( prin contact in suprafata cu gingia de pe crestele edentate) rigide sau flexibile.
 
Protezele partiale la randul lor pot fi , in functie de materialele folosite la confectionatea lor de 2 feluri: acrilice si scheletate.
 
Protezele acrilice, asa cum le zice si numele sunt confectionate din acrilat si se mentin pe pozitie in gura prin ancorare de dintii ramasi cu crosete de sarma.
 
Proteze scheletate vs. proteze acrilice partiale
Protezele scheletate sunt confectionate din metal (un aliaj de crom cobalt) si acrilat. Ele sunt superioare protezelor acrilice clasice deoarece acopera o suprafata mai mica din cavitatea bucala, fiind mai usor de suprtat de catre pacienti, de asemenea respecta papilele gustative nealterind nici macar la inceput perceptia asupra alimentelor, au un sprijin mai mare pe dintii restanti, rezultand deci o stabilitate mai mare si prin urmare un confort crescut pentru pacient si pentru mucoasa pe care se sprijina.
 
De asemenea, prin folosirea culiselor ori capselor ca sisteme speciale de ancorare pe dintii restanti au un efect estetic superior celor acrilice. Atunci cand se decide tratamentul prin proteza scheletata pacientul trebuie constientizat ca o parte osau chiar toti dintii ramasi pe arcada vor trebui slefuiti si acoperiti de coroane dentare.
 
Sa ne obisnuim intai cu ideea de proteza
Protezele sunt constientizatede catre pacienti, de cele mai multe ori, ca fiind semnul imbatranirii, mai ales femeile avand o mare problema de in a accepta acest tip de tratament. In realitate insa protezele nu reprezinta decat o metoda de rezolvare a unei situatii date cu care pacientul se prezinta la medic, indiferent de varsta, si ar trebui acceptata ca atare de catre acesta.
 
Cum le intretinem?
Igienizarea la pacientul cu proteze este simpla: pe langa igiena clasica cu periuta si pasta pe dintii restanti , se spala protezele dimineata si seara cu periuta (se poate folosi si o periuta de unghii si sapun) si pasta ca si cum ar fi dinti normali si apoi seara 15 min se pot lasa in solutii antiseptice Corega sau chiar in apa cu putin otet.
 
Pe timpul noptii protezele pot fi purtate sau nu de catre pacienti in functie de confortul fizic si psihic al fiecaruia.
 
 
Aflati cand puteti sa veniti la noi Program cabinet
Luni 12:00 - 20:00
Marti 08:00 - 15:00
Miercuri 12:00 - 20:00
Joi 12:00 - 20:00
Vineri 08:00 - 15:00
Sambata cu programare
Cum ne puteti gasi Date de contact
B-dul Mihai Bravu, nr. 64-88, sc. 1, parter, ap. 2, sector 2, interfon 02 (langa liceul Iulia Hasdeu), Bucuresti, Romania
Vezi harta

Telefoane:
Dr. Alina Cruciat 0722 324 913
Dr. Cristina Frunzulica: 0720 051 998

Tel Fix: 031 4356 780
Email: acruciat@gmail.com