Dinți de lapte. Tratament dentar la copii.

La noi, tratamentele pedodontice pornesc de la 50 lei

Programare online
  • Tratamentul dentar la copii
  • Atitudinea parintilor
  • Motto: "Grija fata de dantura copiilor incepe inainte de nastere"
Tratament dentar la copii
Prima vizita la stomatolog ar trebui efectuata atunci cand copilul are 1 an.

Dintii cresc inainte de a ne naste

Dintii incep sa se formeze intre a teia si a sasea luna de sarcina, prin urmare obiceiurile alimentare si sanatatea mamei sunt extrem de importante pentru dezvoltarea fatului.

Inca de la varsta de 6 luni trebuie acordata o atentie deosebita igienei orale a bebelusului, dupa fiecare masa fiind necesara masarea gingiilor cu un tifon steril ce va indeparta placa bacteriana ce ar putea dauna eruptiei dintilor temporari.

Prima vizita la stomatolog. Varsta de 1 an.

Prima vizita la stomatolog ar trebui efectuata atunci cand copilul are 1 an, atat pentru a verifica sanatatea dintilor deja erupti cat si pentru ca parintii sa poata fi instruiti cum sa curete dintii copiilor in mod corect. Se incepe spalarea dintilor cu putina apa imediat dupa aparitia primilor dinti.

De la varsta de 2 ani igenizarea gurii se va face cu periuta pe care se aplica pasta de dinti de dimensiunea unui bob de mazare, parintii avand grija ca copiii sa nu inghita pasta ci sa o scuipe, apoi sa clateasca gura cu apa.

De la 2,5 ani, putem vorbi de controale regulate

Incepand cu varsta de 2.5 ani cand toti dintii au erupt in gura copilului aceste trebuie prezentat la stomatolog la intervale regulate pentru controale si tratamentul eventualelor carii ce pot aparea.

Trebuie stiut ca desi acestia sunt dinti tremporari si vor fi schimbati incepand cu varsta de 6 ani, ei trebuie sa ramana pe arcade pana cel putin cu 2 ani inainte de varsta lor de inlocuire, altfel putand sa determine deficiente in cresterea si dezvoltarea oaselor fetei determinand compluicatii la nivelul dentitiei definitive.

Atentie la accidente

O atentie marita trebuie sa aiba parintii la accidentele pe care le pot avea copiii (caderi, lovituri ce afecteaza zona fetei), la cel mai mic semn ca unul sau mai multi dinti au fost afectati ei trebuind sa duca copilul la stomatolog pentru o evaluare a situatiei.

Parintii care folosesc periuta au copii cu dinti sanatosi

Parintii au un rol definitoriu in atitudinea pe care copiii o au fata de stomatolog si tratamentele dentare. Astfel, ei trebuie sa insufle copiilor ideea ca medicul dentist le este prieten si ii va ajuta sa aiba grija de sanatatea dintilor lor. De asemenea, ei trebuie sa aiba o atitudine pozitiva fata de vizitele la stomatolog incercand sa le faca cat mai placute posibil pentru copil.

Parintii trebuie ar putea avea sanse reale de reusita daca promoveaza exemplul personal prin spalarea dintilor de 2 ori pe zi si folosirea atei dentare, precum si prin prezentarea regulata la medicul stomatolog. Atitudinea fata de tratamentul stomatologic si obiceiurile legate de igiena dentara instaurate cat mai devreme in viata copiilor sunt determinante in mentinerea unei bune stari a dintilor pe tot parcursul vietii copiilor.

La noi, tratamentele pedodontice pornesc de la 50 lei

Programare online