Implanturi

La noi, un implant cu coroană ceramică pe metal crom-cobalt inclusă pornește de la 3200 lei

Programare online
 • Implanturile
 • Ce sunt implanturile
 • Cand se pot folosi implanturile
 • Ce presupune tratamentul cu implanturi
 • Riscuri
 • Beneficii
Implanturi dentare
Cu ajutorul implanturilor dentare vei spune adio protezelor incomode

Adio protezelor incomode

Arta si stiinta implanturilor dentare a avansat enorm in ultimii 20 de ani. Pacienti care inainte ar fi putut fi tratati doar prin punti dentare sau prin proteze mobilizabile acum pot beneficia de tratamentul cu implanturi pentru inlocuirea dintilor lipsa de pe arcade. Gasirea acestei solutii a fost necesara datorita neajunsurilor tratamentelor clasice.

Dinti noi

Implanturile dentare sunt inlocuitori ai dintilor naturali care s-au pierdut de pe arcade datorita unor extractii, sau unor accidente ori datorita unor boli ale gingiei din jurul lor. Ele sunt plasate direct in osul maxilar sau mandibular printr-o operatie. Sunt facute din titan, in general si acoperite de o pelicula de os sintetic ce face mai usoara si mai sigura acceptarea in organism. Reconstuituirea unui dinte pe implant presupune: partea care e plasata in os= implantul propriu-zis ,o parte care se ancoreaza in aceasta si va fi suport pentru cea de-a treia componenta: coroana de ceramica.

Implantul bate proteza fie ea fixa ori mobila: forever young

Protezele mobilizabile se pot desprinde si aluneca, sau pot determina sunete jenante in timpul masticatiei sau vorbirii, ori pot determina resorbtii osoase importante in zona dintelui lipsa. Tratamentul prin punti dentare are un si mai mare dezavantaj legat de sacrificiul dintilor sanatosi adiacenti spatiui ramas prin extractie. Cariile secundare, problemele gingivale si alti factori adesea duc la compromiterea puntilor dentare. Din aceste motive ele trebuiesc inlocuite dupa o perioada ce variaza intre 5 si 10 ani.

Drumul spre o gura cu care poti manca

Tratamentul prin implanturi are mai multe etape:

 • Prima in care impalntul se fixeaza in os refacandu-se astfel practic partea de radacina a unui dinte normal.
 • Apoi urmeaza cea de-a doua etapa de vindecare si de acceptare a implantului de catre organism, aceasta etapa dureaza 4-6 luni si la sfarsitul acestei perioade se face evaluarea radiologica a implantului, daca acesta a fost acceptat sau nu de osul maxilar.
 • Si ultima etapa in care pe implantul existent se reconstruieste partea coronara a dintelui printr-o coroana metalo ceramica.
  • Implantul si proteza: poti sa musti si marul

   Datorita mai ales conditiilor locale legate de lipsa unei grosimi suficiente a osului maxilar si in consecinta pozitionarea unui numar insuficient de implanturi ori a unora mai scurte decat ar fi necesar, solutia protetica de ales nu poate fi fixa si atunci se construieste o proteza mobilizabila pe implanturi. Aceasta are avantajul de a nu se desprinde atat de usor ca una clasica, are sprijin si pe implanturi nu numai pe gingii care nu sunt construite functional pentru astfel de forte.

La noi, un implant cu coroană ceramică pe metal crom-cobalt inclusă pornește de la 3200 lei

Programare online