Proteze dentare

La noi, prețul protezelor scheletate pornește de la 3000 lei

Programare online
  • Proteze dentare
  • Proteze scheletate
  • Proteze acrilice partiale si totale
Proteze dentare
Protezele reprezinta o metoda de rezolvare a unei situatii date cu care pacientul se prezinta la medic

Protezele dentare reprezinta acele dispozitive care inlocuiesc niste dinti lipsa de pe arcada. Protezele pot fi de mai multe feluri in functie de numarul de dinti pe care ii inlocuiesc: pot fi totale (cand pe arcada nu se mai afla nici un dinte natural), sau pot fi partiale.

Tipuri de proteze

Protezele totale sunt confectionate din acrilat si se mentin in pozitie prin succiune (ca o ventuza) si prin adeziune( prin contact in suprafata cu gingia de pe crestele edentate) rigide sau flexibile. Protezele partiale la randul lor pot fi , in functie de materialele folosite la confectionatea lor de 2 feluri: acrilice si scheletate. Protezele acrilice, asa cum le zice si numele sunt confectionate din acrilat si se mentin pe pozitie in gura prin ancorare de dintii ramasi cu crosete de sarma.

Proteze scheletate vs. proteze acrilice partiale

Protezele scheletate sunt confectionate din metal (un aliaj de crom cobalt) si acrilat. Ele sunt superioare protezelor acrilice clasice deoarece acopera o suprafata mai mica din cavitatea bucala, fiind mai usor de suprtat de catre pacienti, de asemenea respecta papilele gustative nealterind nici macar la inceput perceptia asupra alimentelor, au un sprijin mai mare pe dintii restanti, rezultand deci o stabilitate mai mare si prin urmare un confort crescut pentru pacient si pentru mucoasa pe care se sprijina.

De asemenea, prin folosirea culiselor ori capselor ca sisteme speciale de ancorare pe dintii restanti au un efect estetic superior celor acrilice. Atunci cand se decide tratamentul prin proteza scheletata pacientul trebuie constientizat ca o parte osau chiar toti dintii ramasi pe arcada vor trebui slefuiti si acoperiti de coroane dentare.

Sa ne obisnuim intai cu ideea de proteza

Protezele sunt constientizatede catre pacienti, de cele mai multe ori, ca fiind semnul imbatranirii, mai ales femeile avand o mare problema de in a accepta acest tip de tratament. In realitate insa protezele nu reprezinta decat o metoda de rezolvare a unei situatii date cu care pacientul se prezinta la medic, indiferent de varsta, si ar trebui acceptata ca atare de catre acesta.

Cum le intretinem?

Igienizarea la pacientul cu proteze este simpla: pe langa igiena clasica cu periuta si pasta pe dintii restanti , se spala protezele dimineata si seara cu periuta (se poate folosi si o periuta de unghii si sapun) si pasta ca si cum ar fi dinti normali si apoi seara 15 min se pot lasa in solutii antiseptice Corega sau chiar in apa cu putin otet.

Pe timpul noptii protezele pot fi purtate sau nu de catre pacienti in functie de confortul fizic si psihic al fiecaruia.

La noi, prețul protezelor scheletate pornește de la 3000 lei

Programare online